Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Good vibes 11 jan 2017 / 16:16 uur

Man bouwt complete sportschool van strandafval

Woon je in Santa Maria, Kaapverdië? Dan heb je nooit meer het excuus dat je niet naar de sportschool kunt vanwege geldgebrek. De 43-jarige schilder Alcindo Almedia Soares heeft daar namelijk een gratis sportschool gebouwd van al het zwerfafval dat op het strand was aangespoeld.

Soares vindt het heerlijk om te sporten en heeft ook veel liefde voor zijn eiland, dat hij graag schoon houdt. Hij besloot zijn passie en hobby samen te voegen en bouwde een complete gym van het afval dat hij bij het schoonmaken tegenkwam. Zo heb je in zijn sportschool eigengemaakte dumbbells en kun je je optrekken aan de pull-up bars.

Sport is alles

„Sport betekent alles voor me”, zegt Soares in de korte film die filmmaker Roger Serrasqueiro heeft gemaakt over de complete gym. „Ik hou ervan om te trainen, al van kinds af aan. Het betekent dus ontzettend veel voor mij.”

Tud Dret – Alcindo from Roger Serrasqueiro on Vimeo.

Trots

Soares vertelt in de documentaire dat sporten in een echte gym op het eiland ontzettend duur is. De behoefte aan een gratis sportschool is dus groot. In combinatie met het schoonhouden van ‘zijn’ eiland komen de twee belangrijkste dingen in zijn leven samen.

„Ik word ontzettend trots als ik het strand van Santa Maria helemaal schoon zie”, vervolgt hij. „Het is ook belangrijk om het hier schoon te houden. Je zou niet zomaar afval in het zand moeten gooien.”

De creatieveling wil doorgaan met werken aan zijn gym, zodat nog meer mensen er (tegelijk) gebruik van kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man bouwt complete sportschool van strandafval
Sluiten