Constance van Amstel
Constance van Amstel Good vibes 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Kippenvel: Amerikaanse wonderautist speelt Hazes

De 21-jarige Amerikaan Rex Lewis Clack heeft het savantsyndroom, een vorm van autisme waarbij iemand zeer veel talent heeft op een bepaald terrein. In het geval van Rex is dat pianospelen. De jongeman uit Californië heeft de bijzondere gave dat hij een muziekstuk maar een keer hoeft te horen voordat hij het foutloos na kan spelen.

Presentator Filemon Wesselink zoekt hem in zijn nieuwe BNN-programma Het is hier Autistisch! thuis op en laat hem een nummer van wijlen André Hazes horen. Wat er daarna gebeurt, is bijna niet te bevatten, maar Rex blijkt zelfs talent te hebben voor het Amsterdamse levenslied. Overigens ontdekte Filemon in dit programma ook dat hij zelf een autistische stoornis heeft. Lees daarover meer in het interview dat Metro met hem had.

Het hele verhaal van Rex (en andere mensen met autisme) is vanaf donderdagavond om 21.05 uur te zien op NPO 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kippenvel: Amerikaanse wonderautist speelt Hazes
Sluiten