Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 3 jan 2017 / 08:35 uur

Jochie (2) helpt tweelingbroer onder kast vandaan

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt soms ook voor heldenacties. In ieder geval geldt het voor de 2-jarige Bowdy Shoff. Hij redde zijn tweelingbroertje Brock onder een flinke kledingkast vandaan, die was omgevallen op de peuter.

De kleine jongens waren in hun kamer aan het spelen, toen een kledingkast bij het spelen omviel en op de kleine Brock belandde. Op camerabeelden is te zien dat de kleine Bowdy het hoofd koel houdt, en met een verbazingwekkende rust en kracht zijn broertje onder het meubelstuk vandaan krijgt.

De vader van Bowdy en Brock, Ricky, plaatste het filmpje van de heldenactie op zijn Facebookpagina. ,,Ik was een beetje terughoudend om dit te posten, maar ik vind het niet alleen belangrijk om meer bewustzijn te creëren, ik vind deze actie eigenlijk ook ongelofelijk. We zijn zo dankbaar voor de band die onze tweeling heeft", aldus Ricky bij het filmpje.

Ricky waarschuwt ouders in zijn bericht dat het belangrijk is om kasten en dressoirs vast te maken aan de muur. In december betaalde Ikea nog een enorm bedrag aan drie gezinnen wiens kinderen overleden vanwege een omgevallen Malmkast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (2) helpt tweelingbroer onder kast vandaan
Sluiten