Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 21 jan 2017 / 20:00 uur

Hond met gebroken pootje leidt redders naar puppy’s

Een dappere hazewindhond uit Spanje heeft alles op alles gezet om haar pups te redden, met gebroken poot en al.

De hond hing rond bij een supermarkt en werd opgemerkt door een voorbijganger, die het sterk vermagerde en zichtbaar verwaarloosde beestje naar een dierenarts bracht.

Hond met gebroken pootje leidt redders naar puppy's
Beeld: Facebook/IbizanHoundRescue

Bijzondere ontdekking

Daar aangekomen, zag de arts dat de hond met de gebroken poot ook melk produceerde. Dat betekende maar één ding: ze had recent puppy’s gekregen. De arts schrok en wilde de jonge viervoeters snel vinden. Ze konden immers in gevaar zijn. Maar waar te zoeken?

Gelukkig hielp moederhond bij de zoektocht. De hazenwind hinkelde namelijk resoluut, ruim 3 kilometer, naar de plek waar haar tien (!) puppy’s verbleven:

Its a long story, but this little video helps explain why we now have a Galga and 10 puppies lol enjoy xxx

Gepostet von Ibizan Hound Rescue am Sonntag, 15. Januar 2017

Volgens de Facebookpagina van het opvangcentrum waar de hond en haar puppy’tjes verblijven, gaat het steeds beter met de honden. Ze krijgen goed te eten, worden goed verzorgd en zien er ook steeds gezonder uit. Vera, zoals haar redders de moederhond hebben genoemd, heeft dan ook geen gebrek aan aandacht van bezoekers.

Onbekende oorzaak

Voor de dierenartsen en hulpverleners van het dierenasiel is het nog steeds onduidelijk wat er is gebeurd met Vera. In Spanje wordt veel gejaagd met honden en nu het jachtseizoen over is, worden veel van deze honden ‘gedumpt’.

Het dierenasiel is nu druk op zoek om een baasje te vinden voor de hond en haar puppy’s, maar eerst moeten de honden aansterken.

Snow White looking very pleased that she and he 10 pups are all safe, warm and fed x

Gepostet von Ibizan Hound Rescue am Sonntag, 15. Januar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond met gebroken pootje leidt redders naar puppy’s
Sluiten