Metro
Metro Good vibes 12 jan 2017 / 13:19 uur

Apen rouwen om ‘overleden’ nepaap

In de BBC-serie ‘Spy in the Wild’ worden robotdieren ingezet als spionnen om het leven van dieren in het wild vast te leggen. Hoewel je als kijker het verschil tussen echt en nep wel kunt onderscheiden, beschouwen de dieren in deze natuurdocu deze robots als een van hen. In het geval van de langoeren leverde dat hele bijzondere beelden op.

Voor deze apensoort werd ook een robotspion ontwikkeld. De langoeren beschouwen het dier al snel als een van hen. Wanneer het ‘aapje’ van grote hoogte naar beneden valt en roerloos blijft liggen, denken de dieren dat een van hun soortgenoten is overleden.

Apen in rouw

Wat volgt is een bijzonder tafereel, waarbij de langoeren rouwen en elkaar troosten om het verlies van hun soortgenoot.

‘Spy in the Wild’ wordt uitgezonden op BBC One. In de serie worden ook robotversies ingezet van krokodillen, orang-oetans, honden, vogels en schildpadden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apen rouwen om ‘overleden’ nepaap
Sluiten