Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 6 jan 2017 / 07:35 uur

Amerikaans blad blundert bij artikel vrouwenrechten

Het had een mooi stuk moeten worden over 150.000 mensen, die de dag na de inauguratie van Donald Trump in Washington bijeenkomen om op te komen voor vrouwenrechten. Echter zullen er weinig mensen donderdag rustig de inhoud van de Washington Post Express hebben gelezen. Op de voorkant van het gratis blad staat namelijk paginagroot het verkeerde geslachtssymbool afgebeeld.

Venus wordt Mars

In plaats van het teken voor Venus (de handspiegel) zagen de mensen het symbool van Mars (een schild en speer). Al snel werd de blunder opgepakt door lezers die wat scherper waren dan de redactie, waarna de voorpagina viral ging.

Inmiddels heeft de Washington Post Express zijn excuses aangeboden. „We hebben een fout gemaakt deze morgen op onze cover en schamen ons diep. We hebben onjuist het mannelijke symbool getoond, want het had eigenlijk het vrouwelijke symbool moeten zijn.”

Hoewel het natuurlijk een beetje mosterd na de maaltijd is, heeft het blad ook nog de voorpagina zoals die had moeten zijn online gegooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaans blad blundert bij artikel vrouwenrechten
Sluiten