Puck Roest
Puck Roest Good vibes 13 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Ziek jongetje (5) sterft in de armen van de kerstman

Ieder jaar hijst Eric Schmitt-Matzen uit Knoxville in Tennessee zich in zijn kerstmankostuum. Hij beschikt al over een prachtige witte baard, dus de rol is hem op het lijf geschreven. Hij heeft al honderden kinderen verrast, maar 2016 was een uitzonderlijk jaar voor Schmitt-Matzen.

Een aantal weken geleden kreeg hij na een dag werken een telefoontje van een bevriende verpleegster. Ze vroeg hem of hij de laatste wens van een 5-jarig jongetje zou willen vervullen. Het zieke ventje wilde namelijk nog heel graag de kerstman ontmoeten.

https://www.facebook.com/10201898608745569

Schmitt-Matzen snelde zich naar het ziekenhuis. Hij had geen tijd meer om zijn hele kostuum aan te trekken, dus ging op pad met een deel van zijn pak. Eenmaal in het ziekenhuis ontmoette hij de ouders van het zieke jongetje. Ze hadden een cadeautje voor hem gekocht en vroegen hem of hij het pakje aan hun zoon wilde geven. „Hij maakte zich heel druk om het feit dat hij Kerstmis zou missen”, aldus de geëmotioneerde acteur tegen lokale zender WBIR.

Elf van de kerstman

Hij ging vervolgens de kamer van het jongetje binnen. „Wat hoor ik nu? Ga jij Kerstmis missen dit jaar?”, zei Schmitt-Matzen tegen het ventje. Het jongetje vertelde hem dat hij onlangs had gehoord dat hij niet meer lang zou leven. „Welnu, je gaat kerst helemaal niet missen. De elven hebben speciaal voor jou alvast een pakje geregeld. Ze wisten namelijk dat jij dit cadeau al heel lang wilde hebben”, antwoordde de ‘kerstman’.

Het cadeau toverde een grote lach op het gezicht van het zieke jongetje. „Als je bij de hemelpoort komt, moet je zeggen dat je de belangrijkste elf van de kerstman bent, dan laten ze je zeker weten binnen”, zei Schmitt-Matzen tegen de jonge patiënt. „Ben ik dat?”, antwoordde het jongetje. „Ja, dat ben jij zeker. Ze laten je zeker binnen”, antwoordde Schmitt-Matzen vervolgens.

https://www.facebook.com/10200157001606479

Emotioneel

Hij knuffelde het jongetje, waarna het ventje zei: „Kerstman, kun je me helpen?” Vervolgens blies de kleuter zijn laatste adem uit en rende zijn moeder de kamer in en riep; „Nee, nu nog niet!” Het heftige moment is Schmitt-Matzen niet in de koude kleren gaat zitten. Het verhaal van het jonge ventje heeft hem zo geraakt dat hij overweegt te stoppen met zijn rol als kerstman. „Ik heb in het leger gediend en een hoop ellende gezien, maar ik rende volledig in tranen het ziekenhuis uit”, aldus Schmitt-Matzen.

Hij besloot nog één klus aan te nemen. „Toen ik al die vrolijke kinderen zag, voelde ik me weer de oude. Ik realiseerde me dat ik deze rol moest spelen. Voor hen en voor mezelf.”

https://www.facebook.com/10200156980765958

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ziek jongetje (5) sterft in de armen van de kerstman
Sluiten