Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 29 dec 2016 / 10:25 uur

Vrouw werd schatrijk door handeltje in nephandtassen

Handtassenfraude: je dacht misschien dat het niet bestond, maar de 41-jarige Praepitcha Smatsorabudh is in de Verenigde Staten toch echt veroordeeld voor het plegen van dit strafbare feit. De van oorsprong Thaise vrouw kocht peperdure designertassen in warenhuizen, om vervolgens met het bonnetje nepexemplaren terug te brengen. De echte tassen verkocht ze vervolgens op internet, en daar verdiende ze bakken met geld mee.

‘Echtheidsgarantie’

Gucci-, Burberry- en Céline-tassen brachten per stuk rond de 2.000 euro op. De vrouw bood haar tassen via foto’s op Instagram te koop aan, met ‘echtheidsgarantie’ in de bijbehorende onderschriften. Andere foto’s die ze op haar account plaatste, tonen het luxe leventje van de vrouw. Naast haar handeltje verdiende Smatsorabudh haar geld als lerares in Arlington in de Amerikaanse staat Virginia.

View this post on Instagram

👜Saint Laurent Medium Monogram Matelasse Bag in Bleu Majorelle👜 🗼Authentic Guarantee🗼 🎁Brand New with Original Sleeper Bag, and Authentication Care Card🎁 💵 Payment: Paypal, MoneyGrams, and Western Union💵 ✈Free Shipping in the US✈ ☎More Information contact: Line app: praepitcha Email: praepitcha@live.com☎ 🏢ebay store: loukpeach🏢

A post shared by Rich Girl's Collection (@richgirlscollection) on

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie stelt dat de vrouw in een jaar tijd neptassen terugbracht naar meer dan 60 winkels in 12 verschillende staten. De meeste tassen, namelijk 226, bracht ze terug bij warenhuis TJ Maxx. Ze werd opgepakt toen een undercover agent zich voordeed als koper van één van haar luxe designertassen.

30 maanden gevangenisstraf

Na de arrestatie vond de politie 572 handtassen terug in haar woning, waaronder echte tassen en nepexemplaren. Daily Mail meldt dat de vrouw deze week werd veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. Ook moet ze al het geld dat ze gestolen heeft terugbetalen. „Wat ik heb gedaan was verkeerd, ik verdien gevangenisstraf”, aldus Smatsorabudh in de rechtszaal nadat zij veroordeeld was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw werd schatrijk door handeltje in nephandtassen
Sluiten