Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 23 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw vindt na 75 jaar biologische moeder (91) terug

De Amerikaanse Lesley Ortiz (75) was als baby geadopteerd en wist nooit wie haar biologische ouders waren. Driekwart eeuw later ging ze toch op zoek en kreeg ze het perfecte kerstcadeau: twee zussen, en een moeder die nog in leven blijkt te zijn!

Lesley werd na haar geboorte opgevangen door een liefdevol gezin, en nooit had ze moeite gedaan om naar haar biologische ouders te zoeken. Hoe ouder ze werd, hoe meer de nieuwsgierigheid wegebte; haar moeder zou inmiddels toch al overleden zijn, was haar overtuiging.

Match

Toch ging ze op aandringen van haar man Bob (77) toch op zoek. Via een website kon ze met de meisjesnaam van haar moeder door een enorme database zoeken, en dat leverde een match op. Lesley en Bob zochten contact met een vrouw, die zowaar Lesley’s nicht bleek te zijn. En die had bijzonder nieuws.

„Ze vertelde me dat ik twee jongere zussen heb, die beiden zijn geboren in dezelfde stad als waar mijn moeder vandaan komt”, vertelt Lesley aan People. En dat was niet het enige: Lesley’s moeder bleek zelfs nog in leven! De 91-jarige Betty woont in een verzorgingstehuis, en had geen idee dat haar dochter naar haar zocht. „Het was overweldigend, ik heb echt het gevoel dat ik de jackpot heb gewonnen”, aldus Lesley.

Vrouw vindt na 75 jaar biologische moeder (91) terug
Lesley (L) en haar zussen.

Afgestaan

Voorzichtig nam ze contact op met haar zussen, die haar met open armen ontvingen. Zij stelden Lesley voor aan haar moeder. Betty had Lesley op 16-jarige leeftijd gekregen en had haar meteen afgestaan, zonder te weten of ze een meisje of jongen had gekregen. „Ik was erg verdrietig, maar ik bad alleen maar dat mijn kind veilig was”, vertelt Betty. „Ik deed nooit moeite haar te zoeken, ik wist geeneens welk geslacht ze had.”

Betty heeft inmiddels ook kennis gemaakt met haar ‘nieuwe’ klein- én achterkleinkinderen, en de hele familie zal op 11 januari haar 92e verjaardag vieren. „Ik had een fijne jeugd, maar ik heb me altijd afgevraagd waar ik vandaag kom”, besluit Lesley. „Ik wilde op iemand lijken, en nu heb ik dat gevonden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw vindt na 75 jaar biologische moeder (91) terug
Sluiten