Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 29 dec 2016 / 11:30 uur

Vrouw ontdekt via Facebook dat ze geadopteerd is

Het zal je maar gebeuren: via Facebook ontdekken dat de vrouw waarvan je heel je leven lang geloofde dat ze je moeder was, je moeder niet is. De Argentijnse Silvina Martinez Pintos (31) kreeg de schok van haar leven toen ze op een oude foto die haar moeder op Facebook had geplaatst zag dat haar moeder in de periode vlak voor Silvina’s geboorte helemaal niet zwanger was.

Toen ze haar moeder met deze ontdekking confronteerde, kreeg Silvina te horen dat ze geadopteerd was. Heel veel wist of wilde haar ‘moeder’ haar niet te vertellen over haar afkomst. Enkel dat haar moeder 16 jaar was toen ze Silvina kreeg en dat de dokter die haar behandelde Ricardo Carminatti heet.

Pijnlijke ontdekking

De Argentijnse vrouw plaatste haar verhaal – in het Spaans – op Facebook in de hoop haar biologische moeder op die manier te vinden. „Deze ontdekking doen was pijnlijk”, schrijft Silvina. „Ik zou graag meer over mijn biologische moeder te weten willen komen; niet om haar te veroordelen, maar om te zien of ik op haar lijk, of ik broers of zussen heb… en gewoon om haar aan te horen.”

https://www.facebook.com/silvina.martinezpintos/posts/1354095324610172

Silvina meldt verder in haar bericht dat ze op 27 maart 1985 om 11:30 uur in het Modeloziekenhuis in Trelew ter wereld kwam. Vlak na haar geboorte werd ze door haar adoptieouders meegenomen naar La Plata, waar ze elf jaar woonde. Daarna verhuisde ze naar Mar Del Plata.

Sentimenteel dingetje

„Ik heb zelf twee kinderen”, vervolgt ze. „Eentje lijkt erg op mijn man, de jongste lijkt op mij. Wat mij intrigeert is op wie ík lijk. Het is een sentimenteel dingetje. Ik wil weten wat er gebeurd is: misschien is mijn echte moeder inmiddels wel overleden, dat kan. Ik wil het graag te weten komen zodat ik dit hoofdstuk kan afsluiten.”

Haar bericht, dat op 11 december werd geplaatst, is inmiddels al 5500 keer gedeeld door mensen die Silvina willen helpen bij het vinden van haar biologische familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw ontdekt via Facebook dat ze geadopteerd is
Sluiten