Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 27 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw heeft ineens 15 miljoen op rekening

Het is een droom die te mooi lijkt om waar te zijn. Je wordt wakker, geniet van je ontbijtje en besluit nog even je rekening te checken. Daar blijkt ineens meer dan 14 miljoen euro op te staan. Dat lijkt inderdaad te mooi om waar te zijn, niet?

Het overkwam een vrouw uit India toch, weet Mashable. Ze heeft al twee weken een miljard Indiase roepie op haar rekening staan. Waar het geld precies vandaan komt, is onduidelijk. Ook lukt het haar niet de rechtmatige eigenaar te traceren en de bank is ook niet echt behulpzaam.

Dubbelcheck

Twee weken geleden liep de vrouw naar de pinautomaat om geld op te nemen. Ze zag een enorm hoog bedrag staan. Voor de zekerheid vroeg ze iemand anders even mee te kijken of het bedrag er écht stond. De vrouw bezocht meerdere automaten om te checken, maar ze had echt het hoge bedrag op haar rekening.

De vrouw verdient elke maand 5000 roepies, omgerekend is dat net zeventig euro. Samen met haar echtgenoot verdient ze zelfs niet genoeg om zoveel geld bij elkaar te sparen. Ze besloot verhaal te halen bij de bank, die wilden niks aan de situatie doen.

Minister president

De vrouw en haar echtgenoot hebben besloten verhaal te halen bij de minister president, in de hoop dat hij ze kan vertellen wat ze met het geld moeten. De bankrekening van de vrouw is namelijk geopend op advies van de overheid. Die stimuleert mensen met een laag inkomen een bankrekening te houden, zodat eventuele toelages makkelijk gestort kunnen worden. Zo is de kans veel minder groot dat een tussenpersoon wat geld wegstopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw heeft ineens 15 miljoen op rekening
Sluiten