Puck Roest
Puck Roest Good vibes 6 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Vrouw bestrijdt homofobie met kerstverlichting

De 34-jarige Lexi Magnusson uit de Amerikaanse staat Washington kon de homofobe uitspraken van haar buurvrouw niet echt waarderen. Op ‘subtiele’ wijze liet ze haar weten wat ze er van dacht. Dat deed ze door middel van kerstverlichting.

Magnusson woont samen met haar man en vier kinderen in de buurt van Seattle. Enige tijd geleden stond ze samen met haar man in de voortuin en maakte ze een praatje met haar nieuwe buurvrouw. Deze dame nam nogal een duidelijk standpunt in.

„Ze vertelde ons dat ze was verhuisd omdat ze niet wilde dat haar kinderen in de buurt van homo’s zouden komen”, vertelt Magnusson tegen Mashable. „Ze vertelde ons vervolgens hoe geschokt ze was toen haar zoon werd afgewezen nadat hij een meisje mee had gevraagd naar het gala. Het meisje ging namelijk al met haar vriendin.”

Niet meer groeten

De moeder van vier zei vervolgens tegen haar buurvrouw dat ze het niet eens was met haar uitspraken. „Ik vertelde haar dat haar kinderen overal worden blootgesteld aan dergelijke situaties en dat ik dat juist fantastisch vind. Ik ben blij dat kinderen hier tegenwoordig begrip voor hebben en dat ze niet onaardig tegen iemand zijn omdat ze zichzelf zijn”, aldus Magnusson. Sinds het korte gesprek groet de buurvrouw Magnusson niet eens meer. Vandaar dat ze besloot het anders aan te pakken.

Ze hing 10.000 kerstlichtjes op in haar voortuin in de kleuren van de regenboog en plaatste een kiekje van de kerstverlichting op Reddit. „Aangezien reguliere agressie strafbaar is, koos ik voor passieve agressie, 10.000 lampjes later”, schreef ze onder de foto.

https://www.facebook.com/Lexisweatpants/posts/1025244290931677

Lovende reacties

Vol lof wordt er gereageerd op de actie van Magnusson. Zowel andere buren als mensen op het internet konden de actie van de moeder wel waarderen. „Veel mensen noemden de foto het hoogtepunt van hun dag. De lampjes gaven hen hoop en ze voelden zich geaccepteerd”, aldus Magnusson, die behoorlijk geëmotioneerd was door alle berichtjes.

Wij denken ook dat de buren de boodschap inmiddels wel hebben begrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw bestrijdt homofobie met kerstverlichting
Sluiten