Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 25 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Voormalig dakloze zusjes op cover Sports Illustrated

Het is voor menig sporter én model een droom om een plekje op de cover van het blad Sports Illustrated te bemachtigen. Het lukte de jonge zusjes Tai, Rainn and Brooke Sheppard, die na een moeilijke jeugd nu benoemd zijn tot ‘sportkinderen van 2016’.

Eerder deze maand werd de prijs aan de drie zusjes uitgereikt, en nu prijken ze dus ook op de felbegeerde omslag van het sportblad. Een bijzondere prestatie waar een even bijzonder levensverhaal aan vooraf ging.

Foto: Sports Illustrated

Dakloos

Eerder schreven we al over de drie zusjes, die na een moeilijke start wisten door te breken als atletiektalenten. De 12-jarige Tai en haar zusjes Rainn (11) en Brooke (9) woonden jaren met hun moeder Tonia in een daklozenopvang, nadat hun halfbroertje was doodgeschoten. Het gezin had het erg moeilijk, maar via een organisatie kregen ze de mogelijkheid om gratis te sporten.

Wat bleek: de meiden hebben talent. Door een inzamelingsactie kregen ze de kans om naar de AU Junior Olympic Games te gaan, waar ze hoge ogen gooiden. Inmiddels hebben de meiden aardig wat prijzen op zak, en door hun doorzettingsvermogen en talent wisten ze de prijs voor beste jeugdatleten van 2016 te bemachtigen.

Dromen

„Ik wil de eerste Amerikaanse zijn die de New York City Marathon wint, en daarna wil ik naar de Olympische Spelen”, aldus Rainn tegenover NBC News, wanneer ze naar haar dromen wordt gevraagd. Naast het sporten gaan de meisjes ook studeren, ze hebben nu al een beurs gekregen voor een universiteit naar keuze.

Moeder Tonia is heel trots op haar meiden, en is vooral blij dat ze door de moeilijke tijd heen zijn gekomen. „Alles gebeurt met een reden”, vertelt ze. „In januari gingen de meisjes sporten, kort daarna verloren we ons huis. Blijkbaar was het de bedoeling dat sport ons door alles heen zou helpen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voormalig dakloze zusjes op cover Sports Illustrated
Sluiten