Puck Roest
Puck Roest Good vibes 16 dec 2016 / 11:44 uur

Vliegtuigmaatschappij pakt liegende vlogger aan

Een Australische vlogger beweert dat hij in een koffer van Melbourne naar Sydney is gevlogen. De vliegtuigmaatschappij waarmee hij de reis zou hebben gemaakt gelooft er echter helemaal niets van. Tigerair legt zorgvuldig uit waarom het verhaal van de vlogger niet klopt.

Vlogger Adam Salah noemt zichzelf een „professionele idioot”. Hij haalt geregeld rare streken uit en deelde twee dagen geleden een video met de titel „I smuggled myself on a plane to another city and it worked!! (in a suitcase)”. De 22-jarige Salah beweert dat hij in een koffer op een vlucht van Tigerair terecht is gekomen.

De video werd al ruim 2 miljoen keer bekeken maar Tigerair weet zeker dat het filmpje hartstikke nep is. Volgens de vliegtuigmaatschappij is alles verzonnen en bovendien enorm gevaarlijk en ongeloofwaardig.

In de viral video zien we twee vrienden van Salah de koffer inchecken op het vliegveld van Melbourne. Ondertussen filmt Salah zichzelf terwijl hij volledig in het zweet in de koffer zit. De vrienden halen vervolgens op het vliegveld van Sydney de koffer met bijzondere inhoud van de bagageband, waarna Salah vol trots uit de koffer komt.

Onjuistheden

Maar Tigerair is niet echt onder de indruk van de video. In een open brief aan de vlogger geeft de maatschappij een opsomming van de onjuistheden. „Alle bagage zwaarder dan 32 kg wordt standaard afgewezen waarna het personeel samen met de passagier de andere opties bekijkt. Ook in dit geval deed het personeel dit en we hebben er beelden van", schreef een woordvoerder van Tigerair.

„Daarnaast is het behoorlijk koud zonder een verwarming op 10 kilometer hoogte. Als je werkelijk in de koffer had gezeten, was je een ijslolly geweest bij aankomst”, vervolgt de woordvoerder. „Tot slot hebben wij beelden van jou terwijl je in het vliegtuig stapte waarbij je gewoon gebruikmaakt van je benen.” De vliegtuigmaatschappij verzoekt Salah dan ook vriendelijk om de video te verwijderen.

Tigerair liet aan Mashable weten dat Salah de open brief heeft verwijderd van al zijn social media-accounts. De vlogger heeft nog geen reactie gegeven op de glasheldere brief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuigmaatschappij pakt liegende vlogger aan
Sluiten