Metro
Metro Good vibes 16 dec 2016 / 17:15 uur

Vijftien maanden cel voor seksverslaafde dokter

Tegen een 57-jarige arts is vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam vijftien maanden cel wegens dood door schuld geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man was betrokken bij een sm-seksspel met een Zweed, voor wie het spel fataal afliep.

De mannen waren tijdens het sadomasochistische seksspelletje onder de invloed van methamfetamine. Een te hoge concentratie van deze drug kan hebben bijgedragen aan de dood van de Zweedse medespeler, denken deskundigen.

Latex kleding

De mannen droegen tijdens het voorval latex kleding, maar dit heeft volgens de deskundigen niet bijgedragen aan de dood van de 35-jarige Zweed.

Volgens de deskundigen heeft de arts ‘buitengewoon onvoorzichtig’ gehandeld, stelt ANP. Hij zou de methamfetamine niet hebben laten testen en het slachtoffer een te hoge concentratie hebben toegediend. Als arts had hij moeten weten dat deze dosering dodelijk was.

Omdat de arts al negen maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft de 57-jarige man, als het aan het OM ligt, niet meer de cel in. Wel moet hij worden behandeld voor zijn seksverslaving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijftien maanden cel voor seksverslaafde dokter
Sluiten