Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 6 dec 2016 / 13:22 uur

Uitgejoelde schoonmaker overladen met cadeau’s

Een schoonmaker uit de Saudische hoofdstad Riyad wordt overspoeld met dure cadeau’s nadat hij op sociale media werd uitgelachen. Op een foto, die viral ging, is te zien hoe de man naar de met gouden sieraden gevulde etalage van een juwelierszaak staat te kijken.

Een Instagramgebruiker bespotte de schoonmaker, die uit Bangladesh komt maar in Riyad woont, door de foto te plaatsen met daarbij de tekst: „Hij kijkt naar de sieraden alsof het vuilnis is.”

Het commentaar bij de foto zorgde voor een stroom aan steunbetuigingen voor de schoonmaker. Daarop begon Abdullah al Qahktani, de eigenaar van het Twitteraccount Ensaniyat (humanisme), een actie om de man op de foto te vinden.

Zoektocht naar de man

„Ik kreeg een hele hoop telefoontjes en berichtjes in reactie op mijn tweet”, vertelt hij aan CNN. Drie uur en 6000 shares later werd de schoonmaker gevonden. Het bleek te gaan om de 65-jarige Nazer al-Islam Abdul Karim.

Toen Qahktani een nieuwe foto van Abdul Karim online plaatste, vroegen veel mensen zich af of ze op een of andere manier met hem in contact konden komen. „Sommige mensen wilden gouden sieraden doneren, anderen geld of smartphones”, gaat hij verder.

Cadeau’s

Via een Saudische televisiezender kwamen er uiteindelijk filmpjes op Snapchat naar buiten van de man met zijn cadeau’s, waaronder een gouden sieradenset. Abdul Karim zegt tegen CNN dat hij amper door had dat de foto genomen werd. „Later hoorde ik pas over de ophef in de media.”

De man werkt voor de gemeente en keek toevallig in de etalage. „Ik ben heel erg blij en dankbaar voor de cadeau’s”, zegt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitgejoelde schoonmaker overladen met cadeau’s
Sluiten