Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 28 dec 2016 / 15:00 uur

‘Therapeut’ (11) geeft volwassenen emotioneel advies

De 11-jarige Ciro Ortiz heeft de harten gestolen van vele New Yorkers. Hij geeft als ‘therapeut’ namelijk emotioneel advies aan metrorijders in de Amerikaanse metropool voor slechts twee dollar. De opbrengst gebruikt hij om lunch te kopen voor zijn klasgenoten die daar zelf geen geld voor hebben.

Elke zondag zit Ciro weer achter zijn tafeltje in een New Yorks metrostation, waar hij twee uur lang luistert naar de problemen van volwassenen. Voor een sessie van vijf minuten betalen zij hem 2 dollar per sessie. Hij helpt hen met problemen die bij het volwassen leven horen, zoals werk en relaties.

https://www.instagram.com/p/BN47w4pDqmJ/

https://www.instagram.com/p/BOK6x-djMno/

„Ik help mensen met hun problemen omdat iedereen zich verdrietig of boos kan voelen om bepaalde redenen”, aldus Ciro tegenover New York Post. „Misschien gaat het niet goed met hun relatie of kunnen ze niet goed overweg met hun familie, of misschien worden ze gewoon ouder waardoor ze zich nostalgisch voelen.”

Ciro kwam op het idee omdat hij zelf gepest werd op school. „Mensen mogen je alleen wanneer je dezelfde dingen leuk vindt als zij. Maar ik ga me niet anders voordoen dan ik ben”, zei hij tegen Upworthy. Hij bedacht zich dat hij niet de enige zou zijn die zich zo voelde en dat mensen waarschijnlijk wel wat advies konden gebruiken.

https://www.instagram.com/p/BN47vlwDB0G/

Zenuwachtig

De eerste keer dat hij met zijn tafeltje plaatsnam in het metrostation was hij zenuwachtig. „Ik wist niet of mensen me uit zouden lachen, maar iedereen zag dat ik het serieus nam.” Ook zijn cliënten namen zijn therapiesessies serieus; al snel kwamen zij naar hem toe met echte problemen.

Het meest besproken probleem aan Ciro’s tafeltje is de liefde. „Mensen zijn niet blij met hun partner, of bang dat ze nooit een partner zullen vinden.” Het advies van de jongen luidt: „We worden geboren met de liefde van onze ouders.”

Nieuwe vrienden

Wanneer hij een goede dag draait, verdient Ciro zo’n vijftig dollar. Dat geldt steekt hij niet zelf in zijn zak, maar geeft hij aan klasgenoten die niet genoeg geld hebben om lunch te kopen. Hoewel dit een mooi gebaar is, begrijpen zijn klasgenoten niet zo goed wat hij doet en waarom. Dat vindt Ciro niet erg: hij heeft tijdens zijn sessies namelijk al heel veel nieuwe vrienden ontmoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Therapeut’ (11) geeft volwassenen emotioneel advies
Sluiten