IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 14 dec 2016 / 21:17 uur

Spelshowwinnares sterft vlak voor uitzending

Het was al haar leven lang haar droom: meedoen met het Amerikaanse spelprogramma Jeopardy. De 41-jarige Cindy Stowell mocht deelnemen en op 31 augustus werd de uitzending opgenomen. Cindy heeft de uitzending helaas niet zelf op tv kunnen zien: ze overleed voor de uitzenddatum, meldt Mashable.

Cindy had kanker in een vergevorderd stadium. Op 5 december overleed de winnares van de spelshow. Ze mocht meer dan 20.000 dollar op haar rekening bijschrijven. Dat geld wordt gedoneerd aan kankeronderzoek.

Tribute

De uitzending ging dinsdag live, een kleine anderhalve week na het overlijden van de winnares. Presentator Alex Trebek, die als enige wist dat ze ziek was, had het tijdens de opnames best lastig: er moest namelijk ook een tape worden opgenomen waarin de dood van de vrouw werd aangekondigd. De uitzending is een tribute aan de vrouw geworden.

In een verklaring van de familie en Cindy’s vriend valt te lezen: „Cindy zat in Jeopardy om het spel te spelen waar ze zo onwijs gek op was. Ze kon daarmee bijdragen aan onderzoek naar kanker, in de hoop dat niemand anders hetzelfde mee hoeft te maken als zij.”

Uitnodiging

Begin 2016 lukte het Cindy om na de online audities in de show terecht te komen. Deze zomer kreeg ze een uitnodiging om auditie te komen doen in de studio en ook daar kwam ze doorheen. Drie weken later stond ze in de studio met presentator Trebek. Ze wist toen al dat ze terminaal ziek was. Volgens doktoren zou ze nog maximaal zes maanden te leven hebben.

Dat Cindy ondanks haar ziekte, tijdens de opname had ze zelfs hoge koorts, wist te winnen, maakte het voor haar een zeer bijzondere ervaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spelshowwinnares sterft vlak voor uitzending
Sluiten