Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 3 dec 2016 / 09:30 uur

Spaanse presentatrice maakt borstkanker bespreekbaar

Marta García González, presentatrice van het Spaanse 7TV, verraste de trouwe kijkers door na zes maanden afwezigheid ineens met een kaalgeschoren hoofd op televisie te verschijnen. De vrouw kwam een half jaar lang niet op tv, omdat ze de strijd aanging met borstkanker.

De presentatrice en redacteur van het programma verscheen donderdag in volle glorie op het beeldscherm. De ingrepen bij Marta zijn geslaagd, ze herstelt nu nog van de gevolgen. Haar haar is uitgevallen door de chemotherapie, maar het weerhoudt deze vrouw er niet van te schitteren in de spotlight. Ze komt zelfs expres op deze manier bij alle kijkers de woonkamer binnen: „Steeds meer mensen krijgen te maken met deze vorm van kanker en ook op jongere leeftijd” zegt ze.

Ziekte is te overwinnen

„Ik ben 34 en tot aan mijn operatie was ik aan het werk. Dus waarom zou ik niet terugkeren nu ik weer sterk genoeg ben om te kunnen werken? Gewoon omdat ik geen haar heb? Dat zou niet eerlijk zijn.” Volgens de jonge vrouw is het goed om aan een breder publiek te laten zien dat de ziekte te overwinnen is.

Marta’s collega’s zijn ongelofelijk trots op haar en zien deze actie als een bewijs van haar inzet en vastberadenheid als journalist. Zelfs in een tijd waarin ze strijdt tegen kanker, verschijnt ze gewoon op televisie. Op deze manier maakt ze de ziekte zichtbaarder en hoopt ze verschillende mythes rondom kanker weg te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spaanse presentatrice maakt borstkanker bespreekbaar
Sluiten