Inge Schouten
Inge Schouten Good vibes 7 dec 2016 / 22:06 uur

Ross Geller te ranken als echte hoogleraar

Friends-fans zullen het personage Ross herinneren als neurotische, slimme en ietwat onhandige hoogleraar. Hij was de intelligente van het stel vrienden die hem bleven uitlachen om zijn beroep, dat ‘iets met dinosauriërs’ was. Jaren later kunnen fans Ross ranken als hoogleraar op de website Rate My Professor. Wat blijkt? Hij is nog even populair als vroeger. Daarover schrijft de Telegraaf.

Op de website gaven studenten al 1,6 miljoen docenten uit Amerika, Canada en Engeland in totaal 17 miljoen ratings. Zij geven feedback op aanwezigheidsplicht, het gebruik van studieboeken en geven antwoord op de belangrijkste vraag: zou je het college nog een keer volgen? Studenten krijgen zo inzicht in de beste docenten, universiteiten en colleges.

322 reviews voor Ross

Onder de beoordeelde hoogleraren, is nu ook Ross Geller te vinden die palaeontologie doceert aan de New York University. Al 322 studenten gaven hem feedback en die is overwegend goed. Hij scoort gemiddeld 3,8 punten op een schaal van 5. Erg ‘heet’ vinden studenten hem niet, zo blijkt uit het aantal pepers dat zij hem kunnen geven. Ross krijgt er slechts een.

Dat studenten het beoordelen van Ross Geller serieus nemen, blijkt wel uit de vele berichten die zij achterlaten verwijzend naar de hitserie Friends. Zo becijfert iemand zijn colleges met een 4, maar heeft toch een kritische noot: „Ik kreeg eens een C voor mijn paper. Ik ben er zeker van dat hij het niet gelezen heeft aangezien het 18 kantjes lang was. Voor en achter beschreven." Hier wordt verwezen naar de brief die Rachel aan Ross schreef voordat zij hem terug nam na een break. Ross bleek het niet helemaal gelezen te hebben omdat het maar liefst 18 kanten lang was.

Een andere student vindt het vreemd dat Ross woedend werd toen hij een broodje na Thanksgiving mee naar college nam. Toch is hij erg tevreden of het niveau van de lessen. En: ‘hij is zeker een hottie’. Dit doet Friends-fans natuurlijk denken aan de aflevering The One with Ross’s Sandwich.

Dan de belangrijkste vraag: zou je zijn college nog een keer volgen? De meeste studenten zijn positief: 82 procent ziet graag dr. Geller nog eens voor de klas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ross Geller te ranken als echte hoogleraar
Sluiten