Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 16 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Moord toegestaan in bizarre Russische realityshow

In een nieuwe Russische realityshow is álles geoorloofd om te overleven. Zelfs moord en verkrachting, meldt Deadline Hollywood. In Game2: Winter strijden dertig mannen en vrouwen negen maanden lang in de Siberische winter om te overleven en naar huis te gaan met een prijs van ruim 1,5 miljoen euro.

De serie is een idee van ondernemer Yevgeny Pyatkovsky. Hij zorgt er ook voor dat de show gefinancierd wordt. Hij investeert ruim 1 miljard roebel, 15.501.665 euro, in de online serie die op 1 juli 2017 van start moet gaan en tot 1 april 2018 loopt. Er zal 24 uur per dag worden uitgezonden en de show zal in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Chinees en Arabisch worden vertaald.

Siberië in de herfst. Beeld: Colourbox

Politie

Woordvoerders van de show laten weten: „Elke kandidaat stemt ermee in dat ze verminkt of zelfs vermoord kunnen worden. Op de ruim 900 hectare zijn dertig mensen te vinden.” Vorige maand liet Pyatkovsky al in een interview weten dat alle deelnemers een verklaring ondertekenen waarin ze aangeven te weten dat ze verkracht of vermoord kunnen worden. Half november hadden al 32 mensen zich opgegeven voor de show. Na de publicatie liep dat op tot zestig.

Hoewel alles is toegestaan, zit er wel een kleine kanttekening aan het plegen van misdaden. Omdat de wedstrijd zich op Russisch grondgebied bevindt, kan de politie gewoon langskomen om moordende kandidaten te arresteren. „Op Russisch grondgebied moeten we de Russische wet volgen.”

Siberië in de lente. Beeld: Colourbox

Psychisch in orde

De deelnemers, die sowieso boven de 18 zijn, krijgen voordat ze de wildernis ingaan, een training van voormalige militairen van het Russische eliteleger GRU Spetznaz. Kandidaten moeten psychisch in orde zijn. Ze mogen wel messen meenemen, vuurwapens zijn uit den boze.

„Stel je voor: een bos. De kandidaten arriveren op 1 juli na een korte trainingsperiode. Ze hebben elk drie tot vier maanden om een schuilplaats te bouwen voor de échte winter begint”, zegt Pyatkovsky tegen Sputnik News. „Ze kunnen apart leven of samen een team vormen. Je moet in gedachten houden dat het om een echt bos gaat, met gevaarlijke wilde dieren en venijnige insecten.”

Geen cameraploeg

Er zal geen cameraploeg meegaan de wildernis in, het bos is uitgerust met 2000 camera’s. Ook heeft elke deelnemer een draagbare camera bij zich. Om mee te doen, moeten kandidaten zo’n 160.000 euro betalen of geselecteerd worden door kijkers door middel van een online stemsysteem. Volgens Pyatkovsky zal het vooral rijke mensen die graag risico’s nemen aantrekken, omdat ze op zoek zijn naar de ultieme uitdaging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moord toegestaan in bizarre Russische realityshow
Sluiten