Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 8 dec 2016 / 10:15 uur

Meisje met Down start bedrijf na talloze afwijzingen

Ze wilde zo graag een baan, maar kwam nergens aan de bak. De 25-jarige Collette uit Boston heeft het syndroom van Down, maar dat weerhield haar er niet van haar droom na te jagen. Ze besloot een eigen bedrijf te beginnen en dat loopt nu als een trein.

Een koekjeswinkel met de naam Collettey’s Cookies werd het. Ze ging van start in haar eigen keuken, waar ze de chocolate chip cookies bakte. Met behulp van vrienden en familie kon ze het grootser aanpakken. Zij hielpen haar met de administratie die vereist is voor een eigen bedrijf en het opzetten van een website.

Maar het grote succes kwam pas echt toen de media, waaronder CBS Boston, Collette en haar koekjes in de gaten kregen. De inwoners van Boston en omstreken raakten gecharmeerd van het initiatief en het nieuws verspreidde zich over de rest van de VS.

Speciale koeken

Inmiddels maakt Collette overuren, want ze krijgt bestellingen binnen vanuit het hele land. Wat haar koekjes zo speciaal maakt, onthult ze natuurlijk niet. Maar lekker schijnen ze zeker te zijn. „We bleven haar maar vertellen ‘dit is een heel lekker koekje, je kunt het zo verkopen’”, aldus moeder Rosemary die apetrots is op haar dochter.

Collette had een duwtje in de rug nodig, maar haar doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze nu eindelijk die baan heeft waar ze op hoopte. Rosemary: „Deuren gingen dicht voor haar, maar ze vond een manier om zelf een andere deur te openen en die heeft misschien nog wel veel meer voor haar in petto."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje met Down start bedrijf na talloze afwijzingen
Sluiten