Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 28 dec 2016 / 10:00 uur

Meisje dat in teil leefde overleden met Kerstmis

Negentien jaar bracht ze door in een emmer. De Nigeriaanse Rahma Haruna is op eerste kerstdag overleden.

Het meisje is gestorven na een kort ziekbed en is volgens religieuze rites begraven. Dat meldden internationale media.

Ledematen

De tiener werd gezond geboren, maar al na een half jaar begon Rahma vreemde symptomen te vertonen. Haar ledematen stopten met groeien. „Vanaf zes maanden, toen ze moest gaan leren te zitten, begon het”, weet moeder Fadi nog. „Het begon met koorts, daarna kwam er buikpijn, gevolgd door pijn aan handen en benen.”

De mysterieuze aandoening zorgde ervoor dat haar familie haar ronddroeg in een plastic teil. Ondanks de lastige situatie liet Rahma blijken enorme steun te voelen van haar familie. „Mijn familieleden helpen me enorm. Ze geven me alles wat ik nodig heb”, sprak ze lovend.

Fotograaf

Het verhaal van Rahma kreeg bekendheid door een fotoserie van fotograaf Sani Maikatanga. De foto’s werden massaal gedeeld en veel mensen doneerden aan het gezin om te kunnen betalen voor behandelingen voor Rahma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje dat in teil leefde overleden met Kerstmis
Sluiten