Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 30 dec 2016 / 12:33 uur

Meest identieke tweeling wil trouwen met zelfde man

De Australische Anna en Lucy DeCinque werden vorig jaar in een Japanse tv-show uitgeroepen tot meest identieke tweeling ter wereld. Niet zo gek, want ze delen alles: zo hebben ze dezelfde baan, wonen ze in hetzelfde huis en delen ze zelfs hun vriendje. De vrouwen zijn klaar voor een volgende stap en willen nu allebei met hun vriendje trouwen. Hoe ze dat gaan doen is alleen nog niet duidelijk.

De vrouwen zijn altijd samen. Ze eten en drinken dezelfde dingen en willen er exact hetzelfde uitzien. Dit gaat verder dan dezelfde kleding kopen. Anna en Lucy spendeerden namelijk meer dan 200.000 euro aan cosmetische ingrepen. Ook willen de vrouwen ooit tegelijk zwanger zijn, omdat hun lichaam er altijd precies hetzelfde uit moet zien, zo weet Daily Mirror.

https://www.facebook.com/1193526690735045

Legaal mogelijk?

Anna en Lucy delen ook nog eens dezelfde baan in het bejaardentehuis, waarbij ze allebei de helft van het werk doen en ieder de helft van het loon krijgt. En hoe kan het ook anders, de dames vielen ook op dezelfde man. Vijf jaar geleden leerden ze elektriciën Ben Byrne via Facebook kennen. Nu willen de vrouwen allebei met hem trouwen, maar de vraag is of dat legaal wel mogelijk is. Op YouTube hebben zij een video geplaatst met al hun vragen.

https://www.facebook.com/1210668249020889

„We zijn nu vijf jaar samen en we willen dezelfde man trouwen", zeggen de vrouwen in de video. Ook hebben zij het over praktische zaken als het kopen van twee ringen en het dragen van dezelfde trouwjurk. „We hebben gehoord dat het misschien mogelijk is in Tucson, in Amerika", klinkt het. In de video vragen ze om advies.

Polygamie

Een huwelijksvorm waarbij één persoon tegelijkertijd gehuwd is met twee of meer personen wordt ook wel polygamie genoemd. Deze huwelijksvorm is in Europa, Noord-Amerika en Australië illegaal. In sommige Afrikaanse en Aziatische landen zoals Gambia, Marokko en Indonesië is het wel mogelijk om met meerdere mensen te trouwen. Ook in de Amerikaanse staat Utah, waar veel mormonen leven, wordt polygamie niet als illegaal gezien. Het is echter nog niet mogelijk om ook daadwerkelijk met meerdere mensen in het huwelijksbootje te stappen.

Mormonen geloven dat Joseph Smith, de grondlegger van het mormonisme een openbaring van God heeft ontvangen waarin hem werd geboden om aan polygamie te gaan doen. Joseph Smith had 32 vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meest identieke tweeling wil trouwen met zelfde man
Sluiten