Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 2 dec 2016 / 21:12 uur

Man wint 375 kilo kruidnoten en geeft alles weg

Dat niet alleen pieten met snoepgoed strooien, bewees de 39-jarige Ton uit Aalsmeer donderdagavond. Hij won 375 kilo aan kruidnoten van Bolletje, maar gaf het lekkers – wegens ruimtegebrek – allemaal weg. „Ik had geen idee dat al die kruidnoten zo veel ruimte in beslag zouden nemen.”

Ton, die politieagent is, reageerde eerder deze week op een oproep van Bolletje op Facebook. Het bedrijf verlootte 375 kilo kruidnoten, in totaal 1875 zakjes van 200 gram. Daar reageerde Ton op met een foto van zijn 7-jarige zoontje met kruidnoten. „We hadden het verhaal bedacht dat ik de verkeerde kruidnoten had gekocht, en dat mijn zoontje daar boos om was. Met kruidnoten heeft hij op de grond gespeld dat hij Bolletje wilde, en dat vonden veel mensen wel grappig, geloof ik”, vertelt hij aan RTL Nieuws.

Met de originele foto was de Ton de gelukkige winnaar van de 375 kilo kruidnoten. „Ik dacht dat ik die bijna 2000 zakjes thuis afgeleverd zou krijgen. Ik had al contact met de Voedselbank om het daar naartoe te brengen, maar die wilde het om allerlei redenen niet. De kruidnoten zouden namelijk te laat komen voor het inpakken van de pakketten, en ze vonden het geen gezonde voeding. Toen bleek ook nog eens dat ze de pepernoten in één grote zak van twee kuub kwamen afleveren, best onhandig dus.”

Gratis op te halen

Ton koos er uiteindelijk voor om het snoepgoed bij het politiebureau bij hem in de buurt af te laten leveren. Hij gaf in een Facebookgroep voor gratis spullen aan, dat iedereen die wilde kruidnoten kon komen halen.

„Mensen kwamen uit alle hoeken van Aalsmeer met pannen, plastic zakjes en maatbekers om hun kruidnoten in te doen. De hele avond lang bleven ze komen. En het hield gelukkig op tijd op: toen we er nog maar een paar over hadden, kwam er nog één meneer langs om ze op te halen.”

Thuis heeft de politieagent nog drie bakjes met kruidnoten op het aanrecht staan. Hij heeft er geen spijt van dat hij de 375 kilo lekkers heeft weggegeven. „Kinderen werden hier zo blij van, en mensen glunderden echt toen ze de pepernoten kwamen ophalen. Daar ben ik wel door ontroerd.”

Pepernotengekte Een collega van het korps Amsterdam, woonachtig in de gemeente Aalsmeer, wist wel heel veel…

Gepostet von Politie Aalsmeer Uithoorn am Donnerstag, 1. Dezember 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wint 375 kilo kruidnoten en geeft alles weg
Sluiten