Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 8 dec 2016

Man geeft vliegpunten aan armen voor kerst

Niet iedereen woont bij zijn dierbaren in de buurt en heeft geld om naar ze toe te vliegen voor de feestdagen. De 44-jarige Peter Shankman heeft hier iets op bedacht. Hij geeft zijn opgespaarde airmiles aan vreemden voor kerst. Veel mensen volgen zijn voorbeeld.

Shankman is een Amerikaanse zakenman die voor zijn werk regelmatig vliegt, waardoor hij aardig wat vliegpunten heeft gespaard. Hij besloot deze punten via Imgur cadeau te doen aan mensen die het geld niet hebben om hun dierbaren op te zoeken met de feestdagen.

Shankman en zijn dochtertje. Foto: Imgur

Meer donaties

Op het sociale medium riep hij anderen ook op vliegpunten aan reisorganisatie Abroaders te schenken. Mensen die airmiles graag wilden hebben, konden hun verhaal delen op Imgur. Andere gebruikers konden stemmen op het verhaal waarvan zij vonden dat het een gratis vliegreis verdiende.

De man was van plan twee tot vier mensen voor kerst te verrassen, maar omdat zoveel mensen hun airmiles hebben gedoneerd, kunnen tien mensen hun familie opzoeken tijdens de feestdagen. Onder de winnaars is bijvoorbeeld een vader die zijn zoontje met autisme kan bezoeken en een vrouw die haar zus die kanker heeft na lange tijd weer kan zien.

Verbazing

Het is niet de eerste keer dat Shankman de bijzondere inzamelingsactie organiseert. Hij bedacht het concept vier jaar geleden. Bij de winnaars tovert de man elk jaar weer een glimlach op hun gezicht. „Ik denk dat ze verbaasd zijn, omdat je zoiets via internet niet verwacht”, schrijft Spankman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man geeft vliegpunten aan armen voor kerst
Sluiten