Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 13 dec 2016

‘Kangoeroekat’ redt zich prima zonder voorpoten

De schattige kater Able draagt de bijnaam ‘kangoeroekat’. Het beestje verloor namelijk zijn voorpoten tijdens een ongeluk. Toch weet hij zich nog prima voort te bewegen met slechts twee poten.

De bruin-witte kat werd als kitten geëlektrocuteerd door losse draden op straat. Gelukkig overleefde hij het verschrikkelijke ongeluk. Maar van zijn voorpoten was niets meer over. Zijn huidige baasje vond hem na het ongeluk in een steegje in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. De 49-jarige Walai Sriboonvorakul nam de gewonde kater in huis.

Nu, zo’n twee jaar na het incident, hopt hij gewoon op zijn twee achterpoten door het huis van zijn baasje. Hij kan zelfs de trap op en af lopen. Able is zelfs in staat om op andere dieren te jagen. „Able is een prachtige kat. We hebben hem ‘Able’ genoemd omdat hij gewoon alles kan doen net zoals andere katten”, aldus het trotse baasje tegen The Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kangoeroekat’ redt zich prima zonder voorpoten
Sluiten