Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 20 dec 2016

Jongetje vraagt kerstman om nieuw hart voor moeder

Een 12-jarig jongetje heeft een hartverwarmend verzoek naar de kerstman gestuurd. Zijn wens kon niet in vervulling gaan, maar de lokale brandweer kwam het jochie uit de Amerikaanse staat Texas wel een hart onder de riem steken.

Arnulfo Guerra Jr. schreef een brief aan de kerstman waarin hij vraagt om een gezond hart voor zijn moeder. De brief kwam via zijn school bij de lokale brandweer, Channelview Fire Department, terecht. De brandweermannen konden helaas geen nieuw hart voor de moeder van het jongetje regelen, maar ze gingen wel bij hem langs met een fiets en wat speelgoed.

‘Mooie kerst’

„Het is een hartverwarmend verzoek”, zegt Justin Wischnewsky, hoofd van de brandweer, tegen ABC News. „Het enige dat hij voor Kerstmis wil, is dat zijn moeder weer gezond is. We kunnen niet veel voor hem doen, maar laten we proberen er toch een mooie kerst voor hem van te maken.”

De brief is als volgt:

Lieve Kerstman,

Ik geloof in jou en de wonderen. Kerstman, ik wil geen speelgoed, ik wil alleen een gezond hart voor mijn moeder. Ze is ziek. Ik ben verdrietig voor haar, ze is pas 46 jaar oud. Ik ben pas 12 jaar oud en op 18 maart word ik 13 jaar. We hebben haar nog vele jaren nodig en ik en mijn vader bidden dan ook elke dag voor mijn moeder. Het enige wat ik wil, is mijn moeder gezond en gelukkig zien.

Bedankt Kerstman, ik hou van jou!

De vader van Arnulfo legt uit dat het hart van zijn vrouw het laat afweten en dat ze al een jaar op de donorlijst staan. Doktoren hebben echter voorspeld dat het nog jaren kan duren voordat er een geschikt hart voor haar is gevonden. Ondanks dit verdrietige nieuws was het jongetje erg blij met de actie van de brandweermannen. „Mijn zoon voelde zich erg speciaal. Dat maakt mij en mijn vrouw ook gelukkig”, besluit Guerra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jongetje vraagt kerstman om nieuw hart voor moeder
Sluiten