Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 27 dec 2016

Hond blijft twee dagen bij gewonde vriend zitten

Echte vriendschap gaat ver, soms wel heel ver. In Oekraïne zijn twee honden zo goed bevriend, dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Twee dagen lang zat een hondje bij zijn beste vriendin die gewond op het spoor lag. Met gevaar voor eigen leven, meldt RT.com.

De hondjes werden niet ver van een treinstation gevonden. Waarschijnlijk is één van de twee gewond geraakt door een trein en kon ze het spoor niet meer af. De andere hond is erbij gebleven om het gewonde dier te beschermen en warm te houden. Het beschermen deed de hond door op zijn vriendin te gaan zitten om haar naar beneden te drukken. Zo werd ze niet geraakt door de trein.

Toewijding

„Hij heeft haar twee dagen warm gehouden terwijl hij constant in gevaar was”, schrijft Facebooker Denis Malafeev. Hij vond de hondjes. „Ik weet niet hoe ze dit noemen: instinct, liefde, vriendschap, toewijding. Ik weet alleen dit: niet elk mens is in staat dit te doen. We moeten hiervan leren.”
De honden zijn inmiddels geadopteerd en heten Panda en Lucy.

https://www.facebook.com/1203415936406516

Gepostet von Денис Малафеев am Montag, 26. Dezember 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hond blijft twee dagen bij gewonde vriend zitten
Sluiten