Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 14 dec 2016 / 08:05 uur

Hoe een druif een Australische 63.000 euro opleverde

Schadevergoedingen voor kleine ongelukjes kunnen soms flink oplopen. In Australië heeft een vrouw het bedrag van 63.000 gekregen, omdat ze in de supermarkt uitgleed over een stuk fruit. Dit meldt The Sydney Morning Herald.

Geen bananenschil, maar een druif was de boosdoener. Inmiddels is het vier jaar geleden dat Sangeeta Guru het ongeluk kreeg. In een supermarkt in Sydney in 2012 gleed ze uit over een druif, viel op de grond en stootte haar been aan een schap. Bij de val raakten haar knieën en rug geblesseerd.

Een medewerker schoot haar te hulp. Ze verontschuldigde zich, omdat ze normaal gesproken de op de grond gevallen fruit en groente wel in de gaten houdt. „Ik weet hoe vaak klanten ze op de grond laten vallen”, vertelde ze aan de rechter.

Schadevergoeding

Vier jaar later heeft Sangeeta nog enorm veel last van de val, zodanig dat ze pijn krijgt wanneer ze langere tijd moet zitten of staan. Slapen is dan ook een van de dingen die problemen opleveren. „Ze is een ongelukkig mens geworden”, oordeelde rechter Leonard Levy.

Guru claimde een totaal bedrag van 704.000 miljoen euro aan schadevergoedingen. Ze vroeg om compensatie omdat ze door de val niet meer in haar dagelijkse levensonderhoud kan voorzien, een voorschot op haar pensioen en de kosten die ze kwijt was aan hulp aan huis. Ze kreeg uiteindelijk 63.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe een druif een Australische 63.000 euro opleverde
Sluiten