Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 14 dec 2016 / 13:28 uur

Hier kan je de tattoo van een overledene inlijsten

Als een geliefde overlijdt, dan willen we allemaal graag de mooie dingen behouden. Dat zijn voornamelijk herinneringen, spullen, foto’s en video’s. Maar een begrafenisondernemer uit de Amerikaanse staat Ohio voegt een nieuwe dimensie toe.

Kyle Sherwood werkt namelijk samen met zijn vader Mike, die chirurg is. Dus krijg je bij zijn kantoor de optie voorgelegd of je de tattoo van je geliefde wil laten inkaderen. Het duurde even voordat alles geregeld was, want het is nog altijd een controversiële actie. Maar inmiddels bestaat de website Save My Ink Tattoo.

Picasso

De Sherwoods kwamen op het idee tijdens een gesprek over hoe zij herdacht zouden willen worden. „Ik heb zelf wel wat tatoeages”, vertelt Kyle aan The Independent. „Omdat ze zo veel betekenis hebben voor mij, kan ik me voorstellen dat mijn nabestaanden ze graag op een of andere manier zouden bewaren. Veel mensen geven er flink wat geld aan uit: het is bij hun overlijden dan soms wat alsof je een Picasso in het vuur gooit.”

Hoewel er honderden aanvragen zijn, reageert niet iedereen enthousiast. „We beseffen dat het niet voor iedereen is, maar voor sommige mensen heeft het echt een betekenis.”

Mooie verhalen

Kyle vertelt dat het voor enkele mooie verhalen zorgt. „Zo hadden we een aanvraag van een vader die zijn zoon was kwijtgeraakt toen die een ongeval kreeg bij een trekking in Colorado. Zijn lichaam werd pas een paar dagen later gevonden en het was zo gehavend dat het gecremeerd moest worden. Toch slaagden we erin een van zijn tatoeages te redden. Zijn vader was zo gelukkig, omdat hij niet de kans had gehad om afscheid te nemen en zijn zoon een laatste keer te zien. De tatoeage kan hij nu voor altijd bij zich houden, die kan niemand hem nog afnemen.”

Momenteel wordt de service enkel verleend in de Verenigde Staten, maar het familiebedrijf wil ook in Europa gaan opereren. Ervan gebruik maken kost overigens wel een flinke duit „De prijs is afhankelijk van de grootte van de tatoeage, maar bedraagt gemiddeld een kleine 1000 euro, inclusief verzendkosten. Binnen de twee maanden krijgen de nabestaanden de tatoeage thuis, ingekaderd en onder glas dat beschermt tegen uv-straling.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hier kan je de tattoo van een overledene inlijsten
Sluiten