Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 1 dec 2016 / 11:25 uur

Fietser overlijdt na crash met schildpad

Een 51-jarige man is om het leven gekomen nadat hij met zijn motorfiets op een schildpad botste. De man was midden in de nacht een stuk gaan fietsen en had het dier in het donker niet gezien. De schildpad overleefde het incident wel, weet USA News.

Gelanceerd na botsing

De dodelijke crash vond om 03:15 uur ‘s nachts plaats in Indian Harbour Beach, in de Amerikaanse staat Florida. Volgens onderzoekers verloor David Kervin de macht over het stuur toen hij op de schildpad botste en werd hij vervolgens gelanceerd.

Een voorbijganger zag het lichaam van Kervin en alarmeerde de hulpdiensten. Het levenloze lichaam van Kervin werd vlakbij de motorfiets gevonden. Enkele meters verder werd de gewonde schildpad gevonden: „Het slachtoffer heeft een hoofdverwonding opgelopen en was al overleden toen wij arriveerden”, aldus Don Walker, woordvoerder van Brevard County Fire Rescue.

Lichte verwondingen schildpad

Al snel bleek de man tegen de schildpad te zijn gereden. Het dier kwam er vanaf met een kleine scheur in zijn schild.

Volgens verkeersonderzoekers komt het vaker voor dat mensen tegen een schildpad aanrijden, al is het vrij zeldzaam: „Dit komt zelden voor. Als er dieren zijn betrokken bij een ongeluk zijn het meestal herten of beren”, aldus Kim Montes, woordvoerster van Florida Highway Patrol.

De omgekomen David Kervin. Foto: Brevard County Sheriff's Office

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fietser overlijdt na crash met schildpad
Sluiten