Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 4 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Dronken moeder mishandelde alcoholdrinkende dochter

Helen Proctor uit het Britse Hull moet elf maanden de cel in wegens het mishandelen van haar eigen dochter. Ze betrapte eerder dit jaar haar minderjarige kind (toen zeventien, inmiddels wel achttien) in een bar, waar ze alcohol dronk, waarna de moeder door het lint ging.

Opvallend feitje is dat de moeder tijdens de mishandeling zelf dronken was. Bovendien, zo schrijft the Hull Daily Mail, zat de moeder nog in haar proeftijd, nadat ze eerder bestraft was voor het handelen in xtc. Daarom is de straf hoger uitgevallen dan anders.

Halve fles wodka

Waar de dochter met haar vrienden een stuk of vier pints had gedronken en naar eigen zeggen nog niet dronken was, had haar moeder met een vriend een halve fles wodka naar binnen gewerkt en nog een paar glazen bier, alvorens ze elkaar tegen het lijf liepen in Babylon Bar.

Er ontstond al snel een heftige woordenwisseling, waarna de twee naar buiten gingen Proctor haar dochter belaagde. Uit de beelden blijkt dat de dochter al snel weinig verweer kon bieden. „Ze trapte haar dochter terwijl ze op de grond lag”, vertelt de advocaat van de dochter. De dochter moest bovendien naar het ziekenhuis. Ze had afdrukken van de hiel, een kleine snee onder haar oog en had beide ellebogen geschaafd en gekneusd.

Ondanks dat ze zichzelf aangaf en het volgens de rechtbank waar is dat minderjarigen geen alcohol mogen nuttigen, is de manier waarop Proctor haar dochter hiervoor berispte ontoelaatbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dronken moeder mishandelde alcoholdrinkende dochter
Sluiten