Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Good vibes 19 dec 2016 / 14:50 uur

Cheeta-zesling eindelijk naar buiten in Arnhem

Nu alle inentingen zijn gegeven en de kleine cheeta’s in alle rust hun eerste maanden met moeders hebben doorgebracht, is het tijd om de cheeta-zesling aan de buitenwereld te tonen. Dinsdag is de bijzondere zesling voor het eerst te zien in het buitenverblijf van Burgers’ Safari in Arnhem.

De zesling is bijna veertien weken oud. De geboorte van zes welpen in een nest is vrij uitzonderlijk, ook al kreeg deze moeder als eerste nest ook al een zesling. Volgens de coördinator van het Europese fokprogramma bestaat in slechts 5 procent van alle cheetageboortes in Europese dierentuinen een nest uit ten minste zes welpen. Normaal gesproken gaat het om twee tot vijf jongen, waarbij drie of vier het meest voorkomt.

Over naar schatting twee jaar reizen alle jongen, twee mannetjes en vier vrouwtjes, naar andere dierenparken in Europa om op hun beurt een bijdrage aan het Europese fokprogramma te leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cheeta-zesling eindelijk naar buiten in Arnhem
Sluiten