IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 3 dec 2016 / 20:28 uur

Blinde man krijgt zicht bijna helemaal terug

Een kleine twintig jaar geleden verloor een man uit New York zijn zicht. Door de genetische aandoening Leber Hereditary Optic Neuropathy (LHON) zag de inmiddels 55-jarige Kevin Coughlin niet meer dan ‘heel dikke, ondoordringbare mist’. Inmiddels is zijn zicht bijna helemaal terug.

Doktoren staan voor een raadsel. Het begon drie jaar geleden toen Kevin ineens een zonnestraal leek te zien. Inmiddels is het drie jaar verder en heeft hij zo’n 70 procent van zijn zicht terug. In mei werd het beduidend beter: het eerste wat hij zag was zijn hond.

Reflectie

Vrij bijzonder, LHON maakt namelijk de optische zenuwcellen stuk. Daardoor zie je steeds minder. De ziekte komt meestal pas tot uiting als iemand in zijn of haar tiener-, of twintiger jaren zit. De meeste mensen verliezen hun zicht permanent. Behalve Kevin, die in augustus 2013 ineens een reflectie zag in de spiegel van zijn medicijnkastje. „Voor het eerst in 16 jaar zag ik weer iets”, zegt hij tegen CBS New York.

Vrolijk

Zijn zicht is inmiddels zo goed, dat zijn hulplabrador Elias zonder harnas aan loopt. „Toen ik blind was, was ik heel zelfbewust en voorzichtig. Nu heb ik een vrolijke tred. Ik kan rondkijken, dat maakt me zo gelukkig!”, zegt hij tegen 1010 WINS.

Kevin wijt de wonderbaarlijke genezing aan zijn gezonde dieet, bidden en meditaties. Hij haalt het meeste plezier uit het bekijken van nieuwe gebouwen in New York en hij noemt zichzelf aardiger en rustiger sinds hij weer kan zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blinde man krijgt zicht bijna helemaal terug
Sluiten