Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 13 dec 2016 / 15:46 uur

Beschuit met visjes: oudste zeevogel (66) is zwanger

Een albatros die minstens 66 lentes telt, is in verwachting van een jong. Dit ontdekten wetenschappers die de zeevogel al jaren volgen.

Hoewel het onder dieren niet ongebruikelijk is dat zij op late leeftijd nog jongen krijgen, is het geval van zeevogel Wisdom toch bijzonder. De albatros wordt namelijk met uitsterven bedreigd.

Nieuw verenpak

Wisdom zette al minstens tientallen babyalbatrossen op de wereld, maar deed dit voorheen om het jaar. De wetenschappers die de vogel al zestig jaar volgen door middel van een ring om de poot van het beest, hielden dit nauwkeurig bij.

Omdat de albatrossen vooral in de lucht te vinden zijn, krijgen ze om het jaar een nieuw verenpak. Dat gaat niet samen met het uitbroeden van een nieuw jong. Zeearend Wisdom vond het verwekken van een nieuwe generatie blijkbaar belangrijker dan haar eigen veren.

Goede samenwerking

Wisdom staat (of zit) er in elk geval niet alleen voor. Samen met haar partner Akeakamai zit de zeearend om en om een tijdje op het ei. Wanneer de één aan het broeden is, zorgt de ander voor voedsel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beschuit met visjes: oudste zeevogel (66) is zwanger
Sluiten