Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 2 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

39 jongeren Team NL actief op het EK Beroepen

Van bloembinden, tot internationaal ondernemen en van een schoonheidsspecialiste tot grafisch ontwerpen. Op al deze vakgebieden doet Nederland van donderdag tot en met zaterdag mee op het EK Beroepen in Zweden.

Team Nederland

39 talentvolle jonge vakmensen, gevormd op het middelbaar beroepsonderwijs, zijn op dit moment actief op het EuroSkills in Gotenburg. Samen vormen zij Team Nederland. Deze 39 nationaal kampioenen werden geselecteerd in voorrondes en nationale finalewedstrijden. Enkele winnaars werden eerder dit jaar in Metro voorgesteld.

Klaargestoomd

Op weg naar Zweden werd Team Nederland tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuilingsdagen klaargestoomd voor de Europese competitie in vakmanschap. In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor de hoogste plek op het podium.

39 jongeren Team NL actief op het EK Beroepen
De modeontwerpers Claudy Reinalda (l) en Michelle Koopman met de mascotte. / WorldSkills Netherlands

Prominenten

In The Swedish Exhibition & Congress Centre worden over drie dagen 40.000 bezoekers verwacht. Op het evenement komen veel prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs af. Uit Nederland is een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig.

Ook Metro volgt EuroSkills ter plekke. Op Metronieuws en in Metro (maandag) wordt verslag gedaan van de Nederlandse prestaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.