Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 19 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

101-jarige pedofiel moet nog 13 jaar de cel in

In Engeland is de oudste man in de juridische geschiedenis van het land naar de gevangenis gestuurd. De 101-jarige Ralph Clarke moet dertien jaar de cel in. In de jaren 70 en 80 heeft hij kinderen seksueel misbruikt, weet Daily Mail.

Mancave

De voormalige vrachtwagenchauffeur is schuldig bevonden aan het misbruiken van in ieder geval een jongen en twee meisjes. De misdaden vonden plaats tussen 1974 en 1981. Het gebeurde in zijn zogenaamde ‘mancave’, een werkplaats voor zijn truck. Hij werd deze week op 21 aanklachten schuldig bevonden.

Clarke toonde weinig emotie toen hij werd berecht. Het vonnis van rechter Richard Bond luidde: „U bent nu een fragiele oude man. Maar het is duidelijk dat u, ondanks uw schuldbekentenis, geen spijt hebt.” Het is nog niet duidelijk of de man naar een gewone gevangenis wordt gebracht of een gevangenis waar hij meer hulp krijgt als oude man.

Meerdere keren

Clarke heeft de kinderen meerdere keren misbruikt. De jongste was vier. Clarke dreigde iedereen in elkaar te slaan die hem zou willen verraden. Ook zou hij kinderen hebben geprobeerd om te kopen met geld voor snoep nadat hij ze had misbruikt.

De slachtoffers kwamen pas in augustus 2015 naar buiten met wat er is gebeurd. Dit nadat ze een Facebookpost hadden gezien waarin Clarkes honderdste verjaardag groots werd gevierd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
101-jarige pedofiel moet nog 13 jaar de cel in
Sluiten