Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 15 nov 2016 / 11:20 uur

Werknemer mailt 1,2 miljoen collega’s: systeem plat

Een werknemer die zijn of haar collega’s bestookt met e-mails is doorgaans niet erg populair. Laat staan als je onnodige berichten verstuurd naar het hele bedrijf. Het gebeurde een medewerker van de Britse National Health Service (NHS) – dat 1,2 miljoen werknemers telt. Op zich al niet handig, maar hij of zij legde het hele e-mailsysteem ook nog eens mee plat.

De werknemer had zijn dag niet en verstuurde volgens The Guardian per ongeluk een testmail naar het hele bedrijf, tot grote frustratie van veel collega’s. Zij uitten hun ongenoegen op het bericht echter door op de ‘allen beantwoorden’-knop te drukken en zo werden er op één dag meer dan 186 miljoen mailtjes verstuurd. Te veel, want het systeem raakte overbelast en de mailboxen van de 1,2 miljoen werknemers waren deels onbereikbaar.

Dader onbekend

Zij kregen vervolgens het dringende verzoek niet meer op de e-mail te reageren, aangezien dit het probleem alleen maar erger zou maken. Tot slot kwam er een bericht met excuses voor het ‘zeer ernstige incident’. De dader van de ‘e-mailaanval’ is onbekend. Dat is misschien maar goed ook, want de irritatie onder de werknemers van NHS liep hoog op. Sommigen van hen uitten hun ongenoegen op sociale media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werknemer mailt 1,2 miljoen collega’s: systeem plat
Sluiten