Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 17 nov 2016 / 14:07 uur

Vrouw reageert geniaal op homofoob gezin

Het kan heel vermakelijk zijn wanneer je in een restaurant de gesprekken van de mensen naast je kunt afluisteren, maar het wordt ongemakkelijk wanneer die gesprekken discriminerend van aard zijn. Een koppel uit de Amerikaanse staat Texas reageerde echter geniaal en gaat nu viral.

Natalie en haar vriendin zaten te eten in een restaurant, toen ze ineens flarden van het gesprek aan de tafel naast hen opvingen. Het christelijke gezin had het over een „vreselijk homofiel neefje” waar ze maar heel hard voor zouden bidden, zodat Jezus hem zou genezen.

Zéér lesbisch

Ietwat ongemakkelijk, te meer omdat Natalie lesbisch is en de homofobe uitspraken dus als behoorlijk discriminerend ervoer. Toch besloot ze geen ruzie te maken, maar juist het tegenovergestelde te doen. Ze betaalde de hele rekening van het gezin, en liet een bericht achter op de bon. „Fijne feestdagen toegewenst, door het zéér lesbische en zéér liberale koppel naast jullie”, staat er op de bon te lezen. „Jezus heeft me zo gemaakt, aanvaard je familieleden zoals ze zijn.”

https://www.facebook.com/10209203074366382

What would Jesus do?

Het is niet duidelijk hoe het gezin op het briefje reageerde, maar het bericht van Natalie over het voorval gaat het internet over. Aan The Huffington Post vertelt ze dat Jezus en Michelle Obama haar inspireerden niet boos te worden.

„Ik moest denken aan hoe Jezus zelf zou reageren, en Michelle heeft mij geleerd: when they go low, we go high!” vertelt ze. „In deze tijd is het volgens mij extra belangrijk dat we opkomen voor mensen van alle rassen en seksuele voorkeuren. Dat kan al met een klein gebaar, ik hoop dat ik anderen inspireer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw reageert geniaal op homofoob gezin
Sluiten