IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 12 nov 2016 / 17:50 uur

Vrouw maakt exact dezelfde foto’s als blogger

Als blogger hoop je een hele hoop mensen te inspireren. Zo ook reisblogger Lauren Bullen van Gypsea Lust, die de wereld over reist met haar vriend om de mooiste plaatjes te creëren op de mooiste plekken van de wereld. En inspireren, dat doet ze. Misschien wel iets te goed.

Een onbekende Instagrammer zette namelijk alles op alles om de foto’s van Lauren na te maken. Diana reisde naar precies dezelfde plekke als Lauren en Jack en wist zelfs dezelfde outfits te scoren. Dat alles om de foto’s zo exact mogelijk na te maken. Het Instagram-account is inmiddels leeg en afgesloten, maar Lauren heeft een hoop screenshots als bewijs.

Beeld: Gypsea Lust

Geschrokken

„Ik snap dat mensen inspiratie halen uit wat ik doe, en dat vind ik fantastisch”, schrijft Lauren op haar blog. „Maar hier schrok ik echt van. Ik dacht eerst dat het Photoshop was, maar ik heb de foto’s vergeleken. Ze hebben het knap gekopieerd!”

Knap is het zeker, Lauren laat in het blog weten dat ze nooit merken tagt die ze draagt. Het lukte Diana om zelfs de enkelbandjes te vinden die Lauren draagt op foto’s. Er zit dus een hoop tijd en geld in het reproduceren van de foto’s.

Beeld: Gypsea Lust

Na-aper

Lauren besluit de na-aper te confronteren en stuurt haar een bericht. In een reactie laat Diana weten dat iedereen de foto’s nadoet en dat Lauren haar account dan maar op privé moet zetten. „Ik denk dat ze niet doorheeft dat niemand ooit zo extreem onze foto’s heeft gekopieerd. Tot wat we in onze handen hebben is nagedaan. Dit gaat zo ver.” Diana’s andere excuus is dat ze maar 1000 volgers heeft en dat Lauren maar achter grote accounts aan moet gaan.

Beeld: Gypsea Lust

Reactie

De blogger snapt wel dat dit kan gebeuren, maar schrikt vooral van hoe exact het gekopieerd is. „Misschien als ze contact met me had opgenomen om te vertellen dat ze onze foto’s wilde reproduceren als zijnde kunst en liet weten dat dit het doel was, had ik het een interessante benadering gevonden.” Wat Diana precies wil bereiken, weet Lauren niet. „Wat jij hebt gedaan is een kunst op zich. Je hebt een reactie losgemaakt, en dat is het idee van kunst, niet?”

Wellicht is het een vorm van jaloezie. Lauren en haar vriend Jack maken namelijk de meest jaloersmakende kiekjes op de mooiste plekken op aard.

View this post on Instagram

Fairy floss skies 💫✨

A post shared by lauren bullen (@gypsea_lust) on

View this post on Instagram

You are my greatest adventure💫- @doyoutravel

A post shared by lauren bullen (@gypsea_lust) on

View this post on Instagram

My Romeo ↠♡ Although I think I'm supposed to be the one on the balcony.. Greece blog is now up- link in my bio! Sorry I have been so busy and had no time to keep on top of my blog posts, I'm going to try focus more on getting my travel blogs up more frequently 🙏🏼

A post shared by lauren bullen (@gypsea_lust) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt exact dezelfde foto’s als blogger
Sluiten