Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 11 nov 2016 / 08:50 uur

Tweelingbroer eerder geboren, maar toch jonger

Voor kersverse ouders is het soms best lastig om hun tweeling uit elkaar te houden. Maar voor de ouders van Samual en Ronan Peterson is het ook nog een puzzel om uit te vinden wie er nu als eerste is geboren. Samuel werd als eerst geboren, maar toch wordt hij als jongste broer gezien. Hoe dat kan?

De tweeling werd geboren op zondag 6 November in Massachussetts. Samuel kwam als eerste ter wereld om 01:39 uur, terwijl zijn tweelingbroer Ronan 31 minuten later om 02:10 uur werd geboren. Op dat moment werd het lastig, want om 02:00 uur ging in Amerika de wintertijd in, waardoor de officiële geboortetijd van Ronan 01:10 uur is in plaats van 02:10 uur. Door deze tijdswijziging is Ronan dus 29 minuten ouder dan zijn broer Samuel, die toch echt eerder werd geboren.

Riddle of the day: Samuel was born first, but his twin brother Ronan is older. How is that possible?…Answer:…

Gepostet von Cape Cod Healthcare am Dienstag, 8. November 2016

Verpleegster Deb Totten vertelde dat deze situatie voor het eerst in haar 40-jarige carrière als verpleegster mee maakt, zo is te lezen op de Facebookpagina van Cape Cod Care. Vader Seth is eigenlijk niet echt verbaasd: „Eerder deze nacht zei ik al: het tijdsverschil gaat vast roet in het eten gooien of ze worden op twee verschillende dagen geboren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweelingbroer eerder geboren, maar toch jonger
Sluiten