Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 8 nov 2016 / 09:15 uur

Student scoort met kerstreclame John Lewis

Jaar in jaar uit slaagt John Lewis, een keten van warenhuizen in het Verenigd Koninkrijk, erin te ontroeren met een prachtige kerstreclame. Een student die voor een schoolopdracht zo’n reclame in elkaar zette, is daar nu ook in geslaagd. Zijn video is op moment van schrijven al ruim 700.000 keer bekeken.

The Snowglobe

Nick Jablonka plaatste de video The Snowglobe, waarin een sneeuwpop vast is komen te zitten in een sneeuwbol en daardoor niet bij zijn vriendinnetje kan zijn, in juni van dit jaar op YouTube. Inmiddels hebben duizenden de video bekeken en gedeeld met de gedachte dat het om de officiële kerstreclame van John Lewis gaat.

Dat is dus niet het geval. De student uit Bournemouth weet niet wat hem overkomt: „Het was niet mijn bedoeling dat de video zo populair zou worden”, legt hij uit op YouTube. „Ik wilde het eerst niet eens uploaden.” Jablonka legt uit dat hij de video in twee weekjes heeft moeten maken en daardoor slordig is geweest in de afwerking.

Uitnodiging John Lewis

Hoewel hij zelf kritisch is op zijn productie, legt de video Jablonka vooralsnog geen windeieren. Naast een dikke ‘10’ ontving de student namelijk ook een uitnodiging van John Lewis zelf: „Nick is duidelijk heel getalenteerd en we willen hem graag uitnodigen eens bij ons langs te komen”, aldus een woordvoerder van de keten van warenhuizen.

Vorig jaar ontroerde John Lewis met de reclame Man On The Moon. Het jaar daarvoor was het raak met Monty The Penguin.

https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student scoort met kerstreclame John Lewis
Sluiten