Puck Roest
Puck Roest Good vibes 5 nov 2016 / 21:50 uur

Strand Siberië bezaaid met mysterieuze sneeuwballen

Een opmerkelijk tafereel in West-Siberië in Rusland. Het strand ligt daar sinds een aantal dagen bezaaid met duizenden sneeuwballen. Volgens The Siberian Times verschillen de ballen in maat, van tennisbal tot volleybal.

Volgens de inwoners van Nyda, een dorp in de buurt van het bijzondere natuurverschijnsel, verschenen de sneeuwballen anderhalve week geleden. Ze worden mogelijk gevormd door een combinatie van factoren, zoals wind, ijsvorming en het getij.

Eerste keer

Veel inwoners hebben dergelijke grote sneeuwballen nog nooit gezien. „We zijn erg verbaasd. Veel mensen geloofden het alleen wanneer ze het met eigen ogen zagen. Er is namelijk niet zo heel veel sneeuw gevallen. Dus het is opmerkelijk”, aldus inwoner Ekaterina Chernykh tegen de krant.

In 2014 werden er vergelijkbare sneeuwballen aangetroffen in de buurt van het Amerikaanse Lake Michigan. Bekijk hieronder de beelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Strand Siberië bezaaid met mysterieuze sneeuwballen
Sluiten