Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 29 nov 2016

Stel reist naar alle 59 nationale parken in U.S.

Wie op vakantie gaat naar de Verenigde Staten en tijdens die vakantie een National Park wil bezoeken, heeft heel wat keus: er zijn in Amerika 59 officiële nationale parken. Wat je ook kunt doen is gewoon een jaar lang vrij nemen en alle 59 nationale parken bezoeken. Dat is precies wat Jonathan Irish en Stefanie Payne in 2016 hebben gedaan.

De twee begonnen op 1 januari 2016 aan de ‘grootste Amerikaanse road trip’, waarbij ze een doel voor ogen hebben: alle nationale parken van het land bezoeken. De reis eindigt op 31 december en is gehouden ter ere van de 100e verjaardag van de National Park Service. De reis levert – met Jonathan als beroepsfotograaf en Stefanie die er ook wat van kan – schitterende beelden op, die op social media met duizenden volgers worden gedeeld.

„De reden dat we onze nationale parken wilden onderzoeken dit jaar was een ode aan alle prachtige en diverse plekken die we in ons land hebben”, aldus Stefanie tegen the Huffington Post. Het stel reist met een SUV en een caravan, maar moesten veel delen ook te voet en via boten doen. Bovendien sliepen ze meerdere malen in een tentje.

„We hebben rijden gecombineerd met het opgaan in de natuur in de parken", vertelt Jonathan. „Naast backpacken zijn we bijvoorbeeld ook wezen kajakken, ijsklimmen en hebben we nog veel meer gekke avonturen beleefd."

Het avontuur laat op prachtige wijze de diversiteit van de Verenigde Staten zien. Het hielp het koppel ook om nieuwe herinneringen te maken op locaties waar het stel eigenlijk al bekend was. Zo bezochten ze opnieuw het Mt. Rainier National Park in hun thuisstaat, waar een berg staat waar Stefanie haar hele leven in Seattle tegenaan keek. „Doordat ik het park nu wederom bezocht, maar in een hele andere context en met mijn camera op zak en iets meer research op voorhand, keek ik er totaal anders naar", vertelt Stefanie. Zij en Jonathan kunnen het iedereen aanraden: „Er zit ontzettend veel inspiratie in ieder national park in ons land en je hoeft niet heel hard te zoeken om dat te vinden", aldus het koppel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stel reist naar alle 59 nationale parken in U.S.
Sluiten