Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 5 nov 2016 / 09:55 uur

Stel krijgt 4 kids in 1 dag na akelig adoptieproces

Tot hun grote verdriet lukte het Kaley Carling en haar man Jeremy maar niet om zwanger te worden. Ze besloten voor adoptie te gaan, en dat leverde hen binnen korte tijd meer op dan ze ooit hadden kunnen denken.

Het stel uit de Amerikaanse staat Utah had jarenlang maar één droom: een groot gezin. De gezondheid van Kaley gooide echter roet in het eten. Ze heeft al jaren artritis en lupus, en vooral de medicijnen voor haar lupus zorgen ervoor dat ze bijna niet zwanger kan raken.

Jonge moeder

Daarom kozen Kaley en Jeremy voor adoptie. „Sinds ik als kind leerde wat adoptie inhoudt, wilde ik al adopteren, of ik nu wel of niet via de biologische weg kinderen kon krijgen”. Als snel kregen ze contact met een jonge moeder, die haar tweede kindje wilde opgeven voor adoptie.

„We gingen met haar mee naar doktersafspraken, ondersteunden haar en haar 2-jarige zoontje”, vertelt ze aan ABC News. „Alles leek goed te gaan, maar na de bevalling wilde ze het meisje toch houden.”

https://www.youtube.com/watch?v=152LDqO_KQc

Achtbaan

Een grote klap voor Kaley en Jeremy, die weer met lege handen stonden. Toch konden ze het kleine meisje niet uit hun hoofd krijgen, en toen de moeder werd opgepakt voor prostitutie probeerden ze alsnog de voogdij over de baby en haar broertje te krijgen.

Ook dat mislukte, en tot overmaat van ramp hoorde het stel enkele maanden later dat de baby en haar nieuwe voogd waren vermoord. „Het was als een achtbaan waar we maar niet uitkwamen”, vertelt Kayley achteraf.

Telefoontjes

Toch gebeurde er ook iets moois, te midden van al het verdriet. De dag waarop ze hoorden over de arrestatie van de biologische moeder van de baby, kregen ze ook een belletje van het adoptiebureau: twee zusjes, de 1-jarige Haven en de 2-jarige Indie, waren beschikbaar voor adoptie.

Prachtig nieuws, maar het werd nog beter toen het stel nóg een telefoontje kreeg. Een moeder waarmee ze al contact hadden, wilde haar 9 maanden oude tweeling Sunny en Weslie afstaan aan Karley en Jeremy.

Opluchting

Een bizarre dag, „die we nooit zullen vergeten”, aldus Karley, die zich ineens moest voorbereiden op niet een, maar vier nieuwe kinderen. Binnen een dag hebben ze alle vier de kindjes in huis genomen, een moment waarop hun achtbaanrit eindelijk ten einde kwam. „Volgens mij merkten de kinderen het ook, maar er ging een enorm gevoel van opluchting door ons heen. Nu kunnen we eindelijk een normaal gezinnetje zijn.”

Reageer op artikel:
Stel krijgt 4 kids in 1 dag na akelig adoptieproces
Sluiten