Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 9 nov 2016

Spectaculair filmpje showt vuurwerkrecord op Malta

Spectaculaire beelden vanaf Malta. Daar is dinsdag het record voor ‘grootste vuurwerk in één lading’ verbroken.

Op het filmpje lijkt het vuurwerk in eerste instantie al spectaculair, maar wacht heel even af. De ‘knaller’ aan het einde van het filmpje laat iets zien wat je waarschijnlijk nog nooit voorbij hebt zien komen.

Het record is nog niet opgenomen in het Guinness Book of World Records. Malta wist eerder een vuurwerkrecord te vestigen dat wel in het boek staat vereeuwigd. Het grootste Catherine wheel (een soort van vuurwerkwiel) werd daar op 18 juni 2011 aangestoken. Het wiel had een diameter van 32.044 m en werd gebouwd door Lily Fireworks Factory.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spectaculair filmpje showt vuurwerkrecord op Malta
Sluiten