Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 3 nov 2016 / 17:42 uur

Scholier geschorst vanwege ‘diefstal’ van kipnugget

Een ietwat vreemd verhaal uit Amerika. Een jongen op een middelbare school in Tennessee is daar geschorst, omdat hij per ongeluk een kipnugget uit de kantine had gestolen.

De jongen, Carson Koller, nam in plaats van de gebruikelijke vijf kipnuggets, zes kipnuggets mee op zijn lunchbordje en dat was genoeg reden voor het hoofd van de school om hem een schorsing te geven. Volgens de schoolleiding heeft hij ‘diefstal van goederen gepleegd’.

Gewoon betaald

Volgens Carson had hij honger en pakte hij zes kipnuggets in plaats van de gebruikelijke vijf stuks. De caissière sloeg in eerste instantie vijf kipnuggets aan, maar zag daarna dat Carson in totaal zes stuks op zijn bord had liggen. Hij betaalde alsnog voor de zesde kipnugget, waardoor zijn volledige maaltijd betaald was toen de jongen wegliep. De caissière was echter op haar teentjes getrapt, vroeg hem wie hij was en sommeerde hem daarna om te blijven zitten in een andere kamer, waar hij met het hoofd van de school in gesprek moest.

Carsons moeder was des duivels en plaatste een woedend bericht op Facebook. „Zijn er niet genoeg kinderen die gewoon een gratis lunch krijgen? Moet mijn zoon echt worden geschorst omdat hij honger heeft? En al helemaal als ze hem gewoon kunnen laten betalen voor die extra nugget?! Wat ze trouwens hebben gedaan! Het is voedsel. VOEDSEL! Geen wapens, geen drugs, geen alcohol, hij kijkt niet af bij een toets… Ik kan er niet bij met mijn hoofd en weet niet wat ik moet doen: lachen, straffen, in discussie gaan, hem als nuggetcrimineel verkleden of het gewoon maar laten.”

https://www.facebook.com/carriekoller/posts/10210970475159015

Bonnetje

Uiteindelijk werd het incident opgelost, nadat het hoofd van de school met Carsons moeder in contact was gekomen. Zij had namelijk een bonnetje van haar zoon, waar keurig op vermeld stond dat Carson maar liefst drie keer voor zijn lunch betaald had. Volgens zijn moeder is de schorsing uiteindelijk opgeheven: Carson had slechts enkele uren les gemist als gevolg van het incident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scholier geschorst vanwege ‘diefstal’ van kipnugget
Sluiten