Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 30 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Ouders woedend op priester die kerstsprookje verpest

Priester Ludwig Gmoser heeft een heleboel ouders van een school in het Duitse Guntersdorf boos gemaakt. Hij vertelde de groep doodleuk dat het Christuskind niet bestaat, waarna een deel van hen in huilen uitbarstte. Dit meldt Heute.

Het Christkind, dat vertaald kan worden als Christuskind, is voor Duitse en Oostenrijkse kinderen hetzelfde als de Kerstman in andere landen en daarmee dus wat Sinterklaas voor Nederlandse kinderen betekent. Het Christuskind wordt doorgaans afgebeeld als een kleine engel.

Huilende kinderen

De kinderen waren in tranen nadat hun droom in een klap uiteenspatte. Ouders reageerden verontwaardigd op het nieuws. „Veel kinderen van kennissen kwamen huilend thuis en begrijpen de wereld niet meer”, aldus een moeder. Een andere ouder zegt dat ze wist dat Ludwig Gmoser „strenger dan de paus is, maar om kerstmis van hen af te nemen is ronduit gemeen.”

Om de kinderen weer tot bedaren te brengen, vertelden sommige ouders hen dat de priester oud en seniel is. Waarschijnlijk tevergeefs, want het kwaad was al geschied. De priester had de kinderen verteld dat het niet het Christuskind, maar de ouders van de kinderen zijn die hun cadeaus onder de boom leggen.

Naar verluidt was het natuurlijk niet de bedoeling van priester Gmoser om het kerstsprookje van de kinderen te verzieken, maar om hen duidelijk te maken dat het kerstfeest gevierd wordt om de geboorte van Christus te vieren en niet enkel om cadeautjes open te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders woedend op priester die kerstsprookje verpest
Sluiten