Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 19 nov 2016 / 17:02 uur

Ouders willen baby dezelfde naam geven als terrorist

Een babynaam uitkiezen is niet voor alle ouders even makkelijk. In het Franse Nice zijn er twee ouders die heel goed weten hoe ze hun kind willen noemen, maar helaas voor hen – maar gelukkig voor de baby – hebben de autoriteiten besloten in te grijpen. Dit meldt The Local.

De ouders willen hun zoon dezelfde naam geven als een terrorist, die verantwoordelijk is voor de moord op in ieder geval zeven mensen, onder wie drie kinderen, ruim vier jaar geleden. Mohamed Merah, zoals de man heette, pleegde een aanslag op een joodse school in Toulouse en werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie.

Onacceptabel

Mohamed Merah, zo willen de bewuste ouders hun pasgeboren baby dus ook noemen. Het ingrijpen van de Franse autoriteiten gaat dit wellicht voorkomen. In een statement vertellen ze dat ze de situatie onacceptabel noemen.

"Terwijl onze stad deze zomer door een zware aanslag is getroffen en de inwoners nog steeds gekwetst zijn, is het onaanvaardbaar dat dergelijke dingen gebeuren”, wordt er uitgelegd in een verklaring.

Schadelijk

Volgens een aanklager kan de naam schadelijk zijn voor het Franse jongetje, omdat hij te maken zou kunnen krijgen met vooroordelen vanuit andere mensen. Het is eveneens belangrijk te achterhalen waarom de ouders hun kind de naam Mohamed Merah willen geven. Hun motieven worden op dit moment onderzocht.

Het is niet gebruikelijk dat de Franse overheid zich bemoeit met babynamen, maar in dit soort gevallen hebben ze de mogelijkheid om in te grijpen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een kind ’gered’ wordt in een dergelijke situatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders willen baby dezelfde naam geven als terrorist
Sluiten